Последният осми сезон на култовия сериал „Игра на тронове“ започва след седмица.

„Ако има нещо, което знаем за „Игра на тронове“, то е, че ничий живот не е гарантиран”, каза журналистът Влади Апостолов в „Тази събота” по bTV.

„Най-любимият ти персонаж може да бъде посечен, изнасилен, разбит, размазан във всеки един момент и ти не трябва да съжаляваш толкова, защото това направи сериала толкова иконичен, толкова отделен от всички останали“, коментира той.

Преди няколко седмици той отиде на медийна среща в Лондон с актьорите от сериала. Журналистът сподели, че е разговарял със Софи Търнър и Мейзи Уилямс, които играят сестрите Старк. Софи Търнър му е признала, че „Игра на тронове“ ще ѝ липсва, но пък и че ѝ е омръзнало да носи корсети и стегнати дълги рокли. „Мейзи се върна назад във времето и каза: „Преди да ме наемат за този сериал, аз просто исках да си купя лаптоп, а сега когато си погледна в банковата сметка, направо не мога да повярвам дали това е реално и трябва да се ощипя”, разказа още журналистът.

Влади се е срещнал и с Рори Маккан – Хрътката, когото описа като внушителен, груб и говорещ малко по-свободно. Актьорът му признал, че е нямал търпение в края на седми сезон да си махне брадата. Журналистът успя да се види с Гуендолин Кристи, която по думите му е способна с ръста си да комплексира дори умерено високи мъже.