„Все още не сме получили обещаните 24 лева социална подкрепа от държавата по програма „Запази ме“, заяви управителят на фитнес зала Пролет Митева в предаването „Тази неделя“.

„Изключително тежко е да знаеш, че персоналът ти е оставен без доход и да няма откъде да получиш никаква подкрепа. Сигурна съм, че повечето ни колеги не са получили парите си до днес“, заяви още Митева.

Тя уточни, че парите по програмата са били за два месеца, като първата сума е трябвало да бъде преведена в края на декември, а втората – в края на януари. Това и така не се е случило.

„Справяме се някак – с работещи родители, което е смешно. Младите стоим вкъщи, а родителите ни, които са в критичната възраст, работят“, коментира още Митева.

Тя скептична дали ще успее да възстанови загубите си през 2021 г. „Фалитите настъпиха още при първата карантина, загубите са огромни“, казва тя.

Фитнес залите отварят заедно с моловете от 1 февруари. В залата на Пролет Митева спортуването ще се случва при строго определени правила.

Още с влизането всеки клиент трябва да дезинфекцира ръцете си и да постави калцуни на обувките си. Всеки клиент трябва сам да осигури хавлиена кърпа, която да постила върху всички уреди, които използва, за да не оставя телесни течности.

Някои уреди ще работят през един, за да се осигури нужната дистанция.

Залата се подлага на щателна дезинфекция.

След приключване на тренировката, всеки клиент трябва задължително да сложи предпазна маска, която да не сваля между упражненията.