Учителите от Бояджик продължават да се колебаят дали да се ваксинират дори и след срещата с главния държавен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев.

По заповед на премиера, екипи от здравното и образователното министерство се срещнаха вчера с педагози в ямболското село Бояджик. 

Учителите от училище "Св. Св. Кирил и Методий" смятат, че срещата с доц. Ангел Кунчев е била ползотворна и са склонни да се ваксинират.   

"Получих отговор на някои от въпросите, които ме притесняваха, ще преосмисля своето решение", заяви една от преподавателките. 

В момента от 24 души, работещи в училището, продължава да няма записани за първия етап на ваксинирането.  

Директорът на училището обясни, че списъците са отворени. "В понеделник е първият работен ден след срещата, надявам се, че колегите ще са променили решението си и ще се  ваксинират", отбеляза директорът.

"Смятам, че всички са убедени, че за да се преборим с пандемията, трябва всеки от нас да се довери на науката няма друг отговор. Да, страх ме е от инжекции, но като дойде редът ми ще се ваксинирам“, посочи в коментар по случая зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.