Последният акорд на априлските концерти от националното турне на Лили Иванова бе изсвирен в град Ловеч. 

В Града на люляците беше и екипът на bTV се срещна вокалистките на легендата на българската музика – певиците от певиците от „ЛаТиДа“, за да разберем трудно ли се постига хармония с Лили Иванова и с какъв ритуал тя изпраща музикантите си преди концерт. 

В Драматичен театър Ловеч екипът ни намира професионалистите, с които Лили Иванова покорява сцените в цялата страна: Ангел Дюлгеров - китарист и аранжор на цялата програма на Лили, Огнян Енев – пиано, Орлин Цветанов – цигулка, Веселин Веселинов – Екобас, Росен Ватев – ударни и не на последно място певиците от „ЛаТиДа“ – вокалният гръб на турнето на Лили Иванова. 

„Много ни липсваше да бъдем на сцена, много ни липсваше работата с Лили Иванова и нейният екип, така че ние тръгнахме готови от Търговище, директно тук в Ловеч“, разказва Елизабет Нешева от  „ЛаТиДа“.  

„Тя е един изключително зареждащ артист и професионалист, при който само да попаднеш около нея и се случва една магия, и всичко се получава с лекота, няма мисъл „чакай сега, как да се държим“, тя просто е една магия много хубава“, казва Яна Балева.  

Снимка: btvnovinite.bg

„Креативността е заразителна, някак си се качваме на сцената и то се случва!“, допълва София Петрова. 

„Лили е човек, който умее да предразполага хората, с които работи. Целият екип и ние като част от него сме щастливи, че можем да постигаме тази хармония с нея винаги на сцена. Изключителен заряд, страхотен заряд носи винаги, такава енергия има в нея, в това малко тяло, не знам как се побира, но талантът, който тя носи е огромен и е заразителен“, казва Елизабет Нешева.     

„Програмата е една и съща, но концертите винаги са различни, емоциите са различни, публиката е различна. Едно малко детенце, фен на Лили беше при нея в ступор, когато тя му обърна внимание. От малки, до по-големи, до възрастни хора, които я обожават“, казва Елизабет.   

Певиците от „ЛаТиДа“ споделят, че „след концерт ние често оставаме заедно, разговаряме как е минал концертът или обсъждаме нещо за следващ такъв. Тя е много енергична, с много настроение след концерт, така че, да, държи я!“.

„ЛаТиДа“ са вокален гръб на Лили Иванова от 2016 г. за концерта ѝ в Зала 1 на НДК.

„Беше много интересно, защото малко преди да ни се обади си го пожелахме. Всъщност беше сбъднато желание“, споделят момичетата.

Певиците от „ЛаТиДа“ се запознават в група „Бон-Бон“, но с времето стават най-търсените вокалисти от големите звезди у нас.

„Може би станахме по-отговорни в годините, добихме повече умения, станахме професионални музиканти. Тези най-чистите неща, които пазехме от деца са си в нас и се радваме, че сме ги запазили“, споделят певиците.

За концертите от мащабното национално турне имат своите малки подготовки – „носим водичка, текстове на песни, едни колани си слагаме, крием си това-онова“.

И винаги си пожелават успех. А Лили Иванова ги изпраща на сцената с малък ритуал.

„Това е нещо, което може би никой не знае, преди да излезем на сцена, винаги така - Лили ни побутва, докосва всеки един от нас за късмет, да мине добре концертът. И се обменя енергия преди да излезем на сцената, което е безценно и важно“, казват певиците.