"Дядя Владя" - така, с много любов, близначките София и Анастасия наричат актьора Влади Въргала. Те са  дъщери на доведения му брат от Украйна, но пристигат в България, бягайки от войната. 

"Да ме наричат така най ми е топло, защото, когато ги видях за първи път, те вече ходеха и говориха. Тогава се затичаха към мен, гушнаха ме и оттогава дядя Владя е техен за цял живот" - разказва в "Тази неделя" актьорът. 

Момичетата пристигат с майка си в София от Харков, след 4 дни пътуване. Баща им остава в Украйна, заради закона за мобилизацията и защото според него там има подем в духа на нацията и не може да напусне родината си. 

"Родина идва от род. Много е важно да се различава, когато става дума за държавата. Надявам се той да бъде мъдър и Бог да го пощади" - емоционално споделя Влади Въргала.

Димитър Йорданов е втори баща на актьора, а Костя е негов син от първия му брак. Така, когато е в трети клас, Влади се сдобива с брат. Разказвайки трогателната семейна история, той си спомня за трудностите, докато двамата се сближат и за едно лято на морето, след което всичко се променя.

"Костя идваше всяко лято при баща си. Когато татко си отиваше, той дойде в България, събрахме се всички, дадохме си прошка един на друг. Знам, че за татко Костя и неговите две принцеси са светлинката, дето топли отгоре."

На умиращия си баща Влади дава дума, че ще се грижи за Костя и неговото семейство: "Неговите деца са част от душата и от семейството ми."

Във виртуален разговор бащата на Анастасия и София споделя, че човек свиква с всичко. 

Когато момичетата тръгвали към България, им казва да се подготвят за друг живот в друга страна, както и че България ще стане тяхната "държава за живеене". Благодарен е за грижите на брат си: "Това много облекчава днешното положение и ми дава морална подкрепа. Най-важното в момента е мир за всички!"

София и Анастасия са студентки, а преди месец са навършили 18 г. Признават, че българите се отнасят по различен начин към тях - има такива, които им помагат, а съвсем рядко се срещат други, с враждебно отношение.  

"Трябва да работя малко повече, защото имам още 3 вилици на масата" - споделя с присъщото си чувство за хумор Влади Въргала. През новия театрале сезон го очаква съвместна работа с театрите в Разград, Търговище и други. 

Повече за обещанието, което Влади Въргала дава - четете в Ladyzone.bg.