Треньорите в „Гласът на България“ Иван Лечев, DARA, Любо Киров и Галена споделиха детайли за осмия сезон на шоуто, който започва тази вечер от 20:00 ч. по bTV.

„Смятах, че нещата ще изглеждат по-леки, но изобщо не е така. Задачата ми сега е много по-сложна и отговорна“, коментира DARA, която единствена от менторите е била в шоуто и като участник.

„На участниците бих казала, че няма от какво да се притесняват, най-малко пък от нас. Пожелавам на всички да дишат дълбоко, да са смели и да представят себе си”, допълни певицата, която съвсем скоро навърши 23 години.

Менторите представиха първото видео от кастингите на тъмно и разкриха, че това е най-силният сезон досега. Те коментираха, че според новите правила могат да се обръщат колкото пъти искат, но това прави подборът по-труден след това. Основното нещо, което търсят в участниците, е способността да ги докоснат и да предадат енергията си чрез гласовете си.

Утвърдилите се музиканти Иван Лечев, Любо Киров и Галена споделиха как навремето, когато не е имало риалити формати и интернет, са били нужни много повече време и усилия, за да изградиш кариера.

“Сега всичко стига много бързо до хората”, допълни Галена.

В студиото на bTV изпълнителите се опитаха да опровергаят мита, че музикант къща не храни. Любо Киров се похвали с нов дом и получи поздравления и шеговити намеци за покана за гостуване от колегите си.

„Аз мога да кажа, че музикант къща храни и то доста добре. Особено ако е популярен, ако е действащ музикант. И много бих искал този мит да изчезне”, коментира Любо Киров.

DARA също сподели, че е удовлетворена от средствата, които изкарва от творчеството си, и призова хората да подкрепят музикантите в платформите, в които могат да си купят музика.

Относно ковид пандемията и притесненията за бързото разпространяване на вируса, менторите споделиха, че са ваксинирани и не изпитват притеснения от близкия си контакт с фенове, но въпреки всичко избягват препълнените места. Любо Киров обясни, че всички мерки ще бъдат спазвани на предстоящия му концерт на 26 октомври в зала “Арена Армеец”, която ще бъде запълнена с 50% от капацитета си.