Ако не беше коронавирусът, Доналд Тръмп щеше да победи,  той не се справи абсолютно с това нещо, считах го за нарцис, но когато гласуват 72 милиона, 12% от черните и една трета от латиноговорящите, това ще остане в историята на САЩ. Това каза журналистът и депутат от левицата Тома Томов след вота в Америка и избора на Байдън за президент.

Според него САЩ не вървят надолу, а ще просперира в следващите години.

Байдън е против силните петролни и газови компании, той е за зелената енергия, за ядрената енергетика, за четвърта научна техническа революция, каза още журналистът.

Тежка вътрешна борба ще е в Америка, може би ще е по-силна, не е тръгнала надолу, по-силна на ново технологическо модерно равнище, но десетки милиони души няма да има какво да правят, смята още Томов.

Той обясни, че Тръм вероятно ще се подготвя да се върне, а ако създаде свой медиен гигант ще остане в политиката дълги години.

Камала Харис, първата чернокожа жена с мигрантски произход, която ще заеме поста вицепрезидент на САЩ, Томов нарече агресивен конформист.

Той обаче не отрече качествата й и наблегна на произхода й.

Тя не търси корените на своята майка, тя е брами по майчина линия – 1000 поколения най-качественото нещо, което е създала Индия, върхът на кастовата система, Индира Ганди беше брами, каза още той.

Вижте още във видеото.