Цветан Цветанов и негови съмишленици учредяват официално политическа партия „Републиканци за България“. Един от членовете на на партията - криминалният психолог Тодор Тодоров, сподели, че няма причини да не вярва на Цветан Цветанов, защото е работил с него в системата на МВР и е готов да го последва.

Той обясни, че не се вижда като депутат, а по-скоро иска да помогне партията да укрепне. Относно разрива между Цветан Цветанов и Бойко Борисов Тодоров коментира, че никой не остава прекалено дълго време близо до премиера.  

„Разривът между двамата не ме изненада  - видял съм и съм забелязал през годините, че никой не е останал прекалено дълго до Борисов. Според мен, защото той има способността в зависимост от това какъв му е интересът да се освобождава от хора, които по някакъв начин биха му пречили за постигане на неговите цели“, каза криминалният психолог.

Тодоров не изключи в бъдеще да се работи в някаква насока с ГЕРБ, но с условие: 

"ГЕРБ е загубила човешкия си образ, трябват реформи, ако те променят своя облик, ако имаме еднакви ценности и идеали, не пречи да работим заедно в някакъв момент и в някаква насока заедно", каза той.

Той обясни, че подкрепя протестите, но не ги посещава, след решението да се присъедини към новата политическа формация, защото не иска да бъде разбран погрешно:

Не искам хората да си мислят, че се опитвам да натрупам дивиденти, защото много политически лидери се опитаха вече да се възползват от общественото недоволство, коментира Тодоров.

Той сподели и своето имущество, като гои определи като нещо нормално – има панелен апартамент на кредит, родителите му имат една къща, близо до София има незастроен имот, както и малко място за каравана в Гърция.

Вижте целия разговор във видеото.