Село Триград, което се намира в Южна България, е щяло да остане без детска градина, тъй като не е имало достатъчно деца, когато спасението идва неочаквано – от Танзания. Двама български мъже се прибират от африканската държава, където са прекарани няколко години, за да работят и водят със себе си съпругите си и децата си.

Това е историята на танзанийските снахи, които вливат нова кръв в замиращото село Триград. Даниел и Елвира са се запознали и са се оженили в Танзания, но се прибират в България, за да отгледат децата си.

„Тук е по-лесно да отглеждаш децата си“, разказа танзанийката Елвира. „От гледна точка на сигурността. Там се страхуваш да ги пуснеш с автобуса, защото стават много инциденти по пътищата. Обучението е много скъпо, много скъпо.“

Даниел също така припомня, че в Африка има болести, които не са ни познати в Европа, като най-страшна си остава маларията. Малко след като той е заминал за Африка през 2012 г., брат му го е последвал и също е открил любовта с местна жена – лекарка.

Даниел и Елвира имат три момчета и в момента чакат момиче. Брат му и неговата съпруга имат още две деца. Всички те ще учат в Триград и местните се надяват, че селото ще се посъживи. Даниел е твърдо решен да развива селото и с Елвира имат мечта един ден да го превърнат в град.

Още за историята на танзанийските снахи в село Триград може да научите във видеото на сайта LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!