„За съжаление мнозинството, което не иска да има парламент, а хаос и разруха, победи“, каза Георги Свиленски от връх Бузлуджа, където БСП се събира на традиционния си събор.

„131 години от началото на организирано социалистическо движение, 131 години БСП, 131 години борба за ценностите – мир, справедливост, равенство. Ценности, които за съжаление през всичките тези години не можем да постигнем. Затова има и БСП, затова има тази подкрепа от хората, за да могат тези идеи да бъдат реализирани“, каза той.

Социалистът допълни, че това място зарежда и мобилизира левия електорат и е най-доброто място да дадат старт на предстоящата предизборна кампания.

„Важното е, че имаме какво да кажем на хората, да им покажем какво свършихме за 7 месеца. Имаме резултати, с които можем да отидем и при младите семейства, и при учениците, и при децата, при възрастните хора и това ще бъде отчетено. Няма как да не отбележа безплатните ясли и детски градини, данъчното облекчаване от 600 лева за една дете, преизчисляването на пенсиите, подпомагането на бизнеса, енергийната помощ от 100% над 250 лева за мегаватчас“, посочи Свиленски като постижения на БСП в този кабинет.

Той припомни, че левицата само преди три дни предложи 6-месечна програма за излизане от кризите. Според него, нарушената комуникация и скандалите в това Народно събрание ще останат за вътрешна сметка на партиите в 99-ото правителство, а за хората ще остане като най-социалното правителство, което само за година осигури 22 млрд. лева бюджет за социална политика.

По думите му е факт, че от първия ден на това правителство то започна да получава критики от президентската институция - такива, каквито Борисов за 4 години не е получил взети заедно. "Ние отидохме да върнем мандата и получихме обвинения, че оставаме държавата в хаос", припомни Свиленски и допълни: "Ние уважаваме институциите и БСП не е прекрачила границите. Но БСП няма да мълчи. Когато се посяга върху постиженията и усилията ни, ние винаги ще си отстояваме позициите“.