София е домакин на световен Кей поп (K-pop) фестивал. Стотици млади таланти ще се борят за това да станат най-добра Кей поп група на България. Състезанието се провежда в Националния дворец на културата. Изпълнението на всяка една група ще бъде заснето под формата на видео клип. Записът на победителите ще бъде изпратен на жури в Южна Корея и по този начин групата получава възможността да пътува до азиатската страна, за да стане част от начина, по който се обучават кей поп идолите там.

Да станеш успешен изпълнител в този жанр се оказва трудна задача. На продуцентските компании в Южна Корея им коства близо 20 млн. долара, за да обучат само една група от младите таланти. На година между 20 и 60 групи участват в подготовката.

През 2018г. група "Токсик" извоюва правото си да представи България в Южна Корея. Тя е една от двете европейски страни, които успяват да стъпят на корейска земя. В рамките на 2 седмици "Токсик" са част от стриктна обучителна програма. Младите български таланти трябва да се научат как да танцуват, как да пеят и как да се държат като супер звезди. Сценичното поведение е ключово за кей поп изпълненията, защото този стил се разпространява в света главно чрез социалните мрежи. Чрез специфични движения, момичетата и момчетата провокират своите последователи в интернет да ги последват и да разпространяват културата им по света. 

Кей поп фестивала в София завършва с танци на открито  от 20:00ч. пред Националния дворец на културата, в които ще могат да се включат свободно всички привърженици на кей поп културата у нас.

Вижте още във видеото!