Стефан Вълдобрев влиза в ролата на Че Гевара в легендарната бродуейски мюзикъл „Евита". Творбата на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс е поредната музикална изненада на Опера Пловдив. Премиерата на мюзикъла с безсмъртния хит Don't Cry For Me Argentinа и наградената с „Оскар” песен You Must Love Me от филма с Мадона бе на 10 май.

 „Безразсъдно се хвърлям в това предизвикателство, воден от интуицията си. Как да откажеш на покана от опера? „Евита” и „Джизъс Крайст Суперстар” са ми любимите произведения на Андрю Лойд Уебър”, разказа Стефан Вълдобрев в „Тази неделя”.

Доцент Нина Найденова ме покани да „изпея 9-10 песни”. Оказа се, че са едни от най-сложните музикални неща, които съм изпълнявал”, разкри известният актьор и певец, който вярва, че публиката не трябва да разбира колко усилия ти е коствало да се подготвиш за ролята.

Участието в мюзикъла на Андрю Лойд Уебър не е единствената алтернативна изява на артиста.

„Обичам да пея по сватби”, разкрива Стефан Добрев и допълва, че това е много красиво изживяване.

Междувременно, докато свири на една сватба, артистът е бил отличен с награда за ролята си в последния филм на Костадин Бонев – „Далеч от брега” на Фюжън филм фестивал във Валенсия.

„Много се радвам, защото това е награда от хора отвън, които не ме познават”, сподели актьорът и разказа, че много харесва да участва в кафкиански истории, каквато е и филмът на Бонев.