Калина Баткова е дъщеря на адвоката и бизнесмен Тодор Батков, който е добре познат на всички покрай футболния „Левски“. Тя обаче, е избрала свой път в живота и преследва мечтите си на музикалната сцена.

Над 22 000 почитатели месечно слушат музиката ѝ в Спотифай, а над 13 000 я следват в „Инстаграм“. Поп-рок изпълненията на Keй Лина (K.LINA), както е музикалният ѝ псевдоним, получават аплодисменти от меката на инди музиката – Великобритания и Съединените щати.

Снимка: btvnovinite.bg


22-годишната изпълнителка сама пише всяка нота и всеки ред на песните си. Всичко това постига само за 3 години, докато живее и учи музика в Лондон. Въпреки модерния лайфстайл на Острова, България ѝ липсва и не пропуска възможност да си е у дома.

„Имам специална връзка с Родопите, понеже по бащина линия родата са от там, а също така, много обичам и морето, не знам, може би, защото дядо ми е от Несебър и изпитвам някаква специална връзка към морето, даже понякога си мисля, че съм наследила неговите артистични интереси, понеже той е бил писател и поет – Георги Христов и много обичам да му чета стихотворенията“, разказа Калина.

Снимка: btvnovinite.bg

Любовта на Калина към писането идва и от другия ѝ дядо – известния журналист от вестник "Отечествен фронт" – Костадин Батков.

„Беше много трудно за мен да преодолея един страх, който имам от малка, понеже, както знаете, баща ми е популярна личност, Тодор Батков и много дълго време не исках да си промотирам музиката в България, защото не знаех какво ще кажат хората, но в крайна сметка, никой не обича хората, които са неискрени и това съм аз, и в крайна сметка съм дошла тук, за да разкажа моята музикална история“, посочи изпълниелката.

Снимка: btvnovinite.bg


Калина разказва, че имала щастливо детство, но заминаването ѝ за Лондон променя начина, по който усеща света. Всички участия на групата ѝ в британската столица, Калина организира сама. Част от успеха ѝ, според нея, се дължи и на това, освен музика, тя учи паралелно Бизнес и маркетинг.

В момента има няколко издадени собствени парчета, за които е успяла и да запише 3 видеоклипа.