Годината бе успешна и сбъдна много мечти за едно малко момиче, което покори сърцата ни с ангелския си глас. Освен с вокална дарба, София Иванова спечели зрителите и журито на „България търси талант" и с изпълненията си на флейта.

Зрителите на „Тази събота и неделя” познават София Иванова далеч преди да озари сцената на България търси талант. За пръв път предаването разказа за нея преди година и половина, след като обра наградите на международен фестивал в Италия.

Снимка: btvnovinite.bg

„Когато бях малка, плаках много и мама и тати решиха да ме запишат на хор, за да видят дали поне мога да пея с този глас. Когато бях малка сама почувствах, че много обичам музиката и искам да се занимавам с нея”, разкрива София.

Когато е само на 4, Софи започва да пее в хор, а от 6-годишна свири.

„Много обичам да пея и да свиря, то е в сърцето ми, без музика животът щеше да бъде безцветен и сив”, казва малката певица.

Когато не е на училище или на урок, Софи се подготвя вкъщи – при четирите си братчета. Успокоява бебето, като му пее арии. Убедена е, че успехът изисква постоянство и много труд.

„Успях да направя много неща през годините, защото бях упорита и това качество помага на всички хора много”, казва София.

Снимка: btvnovinite.bg

Майка ѝ Настя Александрова  казва, че понякога „досажда” на дъщеря си, за да я кара да свири, но е убедена, че „всичко се случва в крайна сметка с упоритост”.

„Свиря всеки ден, но не пея всеки ден, защото песните, които аз изпълнявам и уча, са много трудни и ще ми се изтощи гласът за важните изяви. Но като броим тананикания, свирукания и свирене на флейта може да се заеме и цял ден”, казва Софи.

11-годишното момиченце разказва, че е имало изключително вълнуваща и цветна година, с участия и победи в много конкурси. А че стигнала до финала в „България търси талант”, изненадало семейството.

Снимка: btvnovinite.bg

„Исках само да се изявя и да покажа какво мога и да видя докъде мога да стигна, но не съм очаквала да спечеля или да стигна толкова далеч”, споделя София.

„Идеята беше да си покаже таланта детето, какво може  да покаже, че едно десетгодишно дете може да пее класическо оперно пеене и да свири на флейта достойно”, казва майка ѝ Настя.

„Не съм очаквала оценките, които ми даде журито като цяло, много се притеснявах от избора, от гласовете на публиката и от мнението на Любен Дилов и Ицо Хазарта”, споделя София.

А това, което дори журито не знае е, че освен че пише текстове за песни, София вече и сама композира.

За новата година малката музикантка пожела на хората да решат проблемите си.

„Според мен проблемът на хората е мързелът, който всички имат. И аз съм мързелива понякога, много ме мързи, мързелът на хората, грубостта и манията към всякакви технологии, защото всички хора предпочитат да играят на телефона си, на компютъра, да гледат телевизия, вместо да направят нещо, което може да промени живота им, да осъществят своя мечта”, смята малката певица.