Не площадка за токсичен боклук, а място за съхраняване на ценна суровина, която ще бъде преработена. Това твърди, че е проверяваното във Враца депо собственикът на терена – Илиян Ангелов.

На площадката са разположени 50 тона в чували, транспортирани с 6 камиона в края на ноември. По думите на Ангелов мястото, откъдето идва доставката, е Милано, Италия – именно там през декември италианските власти заловиха над 800 тона незаконен боклук, който е трябвало да отпътува България.

Собственикът на площадката обаче е категоричен – нищо незаконно и вредящо в настоящата ситуация няма.

„Това са пластмасови опаковки от използвани тонер касети за принтери – суровина, която се претопява и от нея се правят други пластмасови изделия. Аз се съмнявам дали може да се твърди това, че е боклук, доколкото това е суровина, от която се отива и се произвежда нещо с добавен стойност”, подчерта Ангелов.

Снимка: btvnovinite.bg

Това била и информацията, която е получил от фирмата, закупила тоновете пластмаса.

Предстои на собственика на депото да бъде наложена глоба от 7000 лева, тъй като теренът няма лиценз. А междувременно се появи информация, че вчера е била проверявана и друга фирма, която стопанисва подобни отпадъци – този път в Мизия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!