Какъв е животът с деца и какво кара някои хора да решават, че не искат да имат деца? Тази тема зрителите на bTV проследяват в предаването „Смени жената” – в лицето на Севда Борисова и Снежана Кели.

Севда е майка на две деца – от различни бащи, и разказва, че често среща осъдителност от страна на обществото. Снежана пък се е фокусирала върху професионалните си цели и твърди, че все още не е усетила нуждата да има дете.

Двете си размениха ролите за кратко и Снежана прекара известно време с децата на Севда.

„Нищо не се е променило. Децата са прекрасни, но това по никакъв начин няма как да промени моето усещане. Една седмица прекарана с две деца няма как да те накара да искаш да имаш деца. Човек трябва да има деца, когато е готов за тях, когато ги иска, когато е осъзнат. А не, защото биологичният часовник може би тиктака и те притиска, или може би обществото или близките ти казват”, каза Снежана в предаването „Тази неделя”.

Севда от своя страна сподели, че всичко е трудно, когато човек има деца и особено, когато ги гледа сам.

„Въпросът е да правиш това, което искаш, да се обичате и това е”, добави тя.

Самотната майка често срещала укорителни погледи, щом хората разберат, че има две деца от различни бащи: „Срещам го и то доста често, не винаги се коментира, но по погледа и по маниера на човека виждаш, че те съдят. Не че на мен ми пука – аз данък обществено мнение не плащам, но така е, консервативни сме и реакцията е все още такава”.

Вижте целия разговор във видеото.