Седмица след пожара, при който апартамент горя на 16 етаж в блок в Стара Загора, пострадалите хора все още не са получили социалната помощ от 375 лева.

Снимка: bTV

Домът на Динко Неделчев, който загуби всичко заради опустошителен пожар, е неузнаваем. Той все още не може да се отърси от преживяното.

"Не мога да осъзная, че се е случило, сега все едно същото го правим наново, в пъти по-зле. Ужасно е да гледаш в продължение на 3 часа как гори", казва Динко.

Когато огънят избухва, семейството не е в апартамента. За щастие, жертви и ранени хора от блока няма, но целият 16 етаж е в руини.

Снимка: bTV

"Помогнаха ни най-вече познати и приятели, общината не ни потърси по никакъв начин. Фирми от града много ни помогнаха, но общината – не", разказва собственикът на изгорялото жилище.

От община Стара Загора казаха за bTV, че социалната помощ от 375 лева, която е еднократна, ще бъде в сметката на семейството едва следващия месец. А то опитва отново да съгради дом от нищото.

"Въобще не вярвам, но се надявам, че може да има някакви средства от застраховката на ипотеката“, признава той.

Снимка: bTV

След огнения ад напълно непознати хора подават ръка на пострадалите. Доброволци изчистват апартамента от пепелта и изпепелените вещи.

Най-спешно семейството се нуждае от строителни материали, а анонимен дарител ще плати дограмата и прозорците.