Диня с дъх на ацетон - за това сигнализира в социалните мрежи актрисата Весела Бабинова. Купена е от столичен пазар. Кафяви петна са се появили по краката на малко дете, след като е яло от динята. Това пише актрисата. А от корите на динята се е усетила силна миризма на ацетон.

Използват ли се добавки в производството на дините, за да зреят по-бързо? Производител на дини от сливенското село Глуфишево обясни, че  в момента на пазара има вносни дини, но не знае с какво може да се обработени.

„Това е някакъв инцидент, който не мога да си го обясня. Динята нито ацетон, нито някакви химикали понася при производството си. Тя не би трябвало да се обработва с такива химикали, просто е някакъв инцидент. Аз не ползвам никакви стабилизатори и добавки. По принцип за тези, които идват от чужбина, може и да са обработени с нещо, което запазва повече трайността им“, обясни той.

Производителят каза още, че българските дини ще са на пазара до месец, а до седмица ще има оранжерийни.