120 километра с колело, 5 километра тичане с куче, каране на ролери, фитнес и изкачване на връх в Пирин са само част от събитията в инициативата „Предизвикай се с кауза“ на фондация „Заедно в час“. Сред лицата на кампанията са Ники Илиев и Алек Алексиев, които бяха на гости в студиото на „Тази събота и неделя“ по bTV.

Актьорът Алек Алексиев призна, че малко се е изхвърлил с предизвикателството, което си е поставил. Той трябва да навърти 120 километра с колелото си. Сега, след като поглежда реалистично на нещата, осъзнава, че това е доста голямо разстояние, ще му отнеме доста време и ще трябва по някакъв начин да го вмести в графика си.

"Прецаках се, но ще трябва да го направя“, каза той. „Вчера карах 3 километра колело и ме заболяха краката. Имам време и тренирам всеки ден.“

32-годишният Алек трябва да влезе във форма до 30 май, когато е датата на предизвикателството.

На този фон предизвикателството на сценариста Ники Илиев звучи доста по-скромно – той си е поставил за цел да тича 5 километра с кучето си. Ники се чувства подготвен за това, тъй като всяка сутрин тича с кучето си по 1 километър.

„Вярвам в системата, при която човек прави малко, но всеки ден“, сподели той. „Например да си кажеш, че ще тичаш 30 километра и следващия път да се накараш да го направиш след три месеца, защото нямаш време.“

Въпреки, че няма да е лесно и двамата са решени да изпълнят предизвикателствата, защото вярват в идеите на „Заедно в час“. Според Ники Илиев това е една от най-смислените организации в България.

Фондация „Заедно в час“ намира вдъхновяващи млади хора, които не е задължително да са завършили педагогика и ги вкарва в класните стаи. Много често това са училища с по-проблемни ученици или пък намиращи се в малки населени места.

В момента Ники Илиев подготвя продължение на филма си „Завръщане“. Първият филм стана истински хит преди пандемията и веднага се заговори за продължение, но COVID-19 провали плановете и снимките на филма бяха отложени.

„Всички актьори, които участват в първата част се връщат“, разкри той. „Филмът е директно продължение – година по-късно. И има 2-3 второстепенни герои, които ще се включат.“

Алек Алексиев пък сподели повече за работата си с актьорите Скот Истууд (син на великия Клинт Истууд“ и голямата холивудска звезда Орландо Блум. Той участва заедно с тях във филма “The Outpost”.

Повече за това, което Алек каза, може да прочетете на сайта LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!