Синдикат на служителите на МВР за равенство и интеграция. Това е нова организация, която Петромир Генчев се опитва да учреди. Идеята е тя да защитава правата на хората с различна сексуална ориентация в системата на МВР.

Генчев работи като патрулен полицай във Враца.

„Аз съм бисексуален мъж със своето минало и понастоящем съм семеен с две деца. Не смятам, че миналото на който и да е човек трябва да бъде обект на обществено внимание и да те мразят заради това какъв си“, каза в предаването „Тази неделя“ полицаят от Враца.

Той е изпратил писмо до ръководството на МВР с предложение за създаването на новия синдикат преди няколко месеца. Все още няма отговор.

„Още никой не иска да се видим, да седнем и да започне разговор по темата. Това е показателно, че има проблем. В писмото като цяло представяме синдикати и неговите цели. Говорим открито за проблемите с дискриминация в системата на МВР“, обясни Генчев.

По думите му темата за различната сексуална ориентация сред работещите в МВР е тема табу.

Засега желание за членство в синдиката са заявили 7 души, които са хетеросексуални мъже, толерантни към различните.

Генчев не знае колко точно са хората с различна сексуална ориентация в системата на МВР, но се надява, че много служители ще се присъединят към организацията.

Той предупреди, че ще се обърне към съда и ще напомни за европейските директиви и международните договори, които България е подписала. 

Гледайте целия разговор във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!