Шеф Силвена Роу е специален гост готвач на Малдивите, а съвсем скоро стартира и свое шоу в ефира на bTV. Как обогатява кухнята на екзотичния остров и какво да очакваме в новата й тв изява - тя споделя в "Тази сутрин". 

"Шоуто ще е изцяло за начин на живот - за приготвяне на здравословни храни с най-колоритните личности от България. Ще е с много въображение, нещо, което всеки ще иска да получи за себе си." - издава повече за предстоящия проект шеф Роу.

В момента тя е гостуващ готвач на Малдивите.

"Тук предлагам супер храни, пълни с витамини и минерали. Най-добрият начин за усвояването им е, като ги приемаме именно чрез храната." - разказва за работата си на острова тя. 

Храните, които използва шеф Роу са специфични. Споделя, че работя много с кокос, банани и локални продукти.

"Което не мога да намеря, съм си донесла. Моят акцент е пробиотичният и пребиотиният компонент. Звезда в менюто ми е пробиотичната тарта с боровинки, която е без захар и без глутен." - издава тя за вкусотиите, които приготвя.

На Малдивите шеф Силвена Роу занесла и специални кефирени зърна, които комбинира със сокове от местни плодове. Издава, че с този продукт определено е впечатлила местните готвачи, за които той бил непознат.

Вярва обаче, че най-добрите пробиотици са от България. Те и другите качествени храни са отговорни за здравето на хората, а не теглото му.

"Не е нужно човек да е кльощав и слаб, трябва да е здрав. По-малки количества, но по-качествени храни. Аз съм здрава и ям точните храни. С възрастта всички трябва да намалим количеството храна, защото не изразходваме толкова калории като преди." 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!