Какво е Коледата без празнична трапеза? Радиана Божикова гостува на шеф Георги Бойковски, за да видим неговите предложения. Той е известен е с технологично-емоционалната си кухня, а след като достига до ресторант с три звезди "Мишлен", шеф Бойковски се завръща се в родината, за да създаде първия български ресторант за модерна кухня у нас. 

"По шопския край правим друсани кебапи за Коледа", каза той.

"Само няколко продукта се необходими - зеле, праз, малко чесен, сушени чушки, свинско и дафинов лист", сподели той рецептата.

"На мен много ми харесва киселото зеле", допълни той.

"Винаги ме питат какво съм научил, като съм обиколил света. Научил съм философия - виждал съм капама в ресторант с три звезди "Мишлен", каза шеф Бойковски.

"Готвил съм за известни личноси, някои известни актьори - Хавиер Бардем с Пенелопе Крус. Известни футболисти - Кристиано Роналдо, Роналдиньо", допълни той.

Той разказа за куриозна ситуация с Кристиано Роналдо, при която е трябвало да върне футболиста от ресторанта, защото не е имал предварителна резервация.

"С добра храна и добра компания, добри приятели и семейството - какво повече да си пожелае човек?", каза той.