Какво е Коледата без празнична трапеза? Радиана Божикова гостува на шеф Георги Бойковски, за да видим неговите предложения. Той е известен е с технологично-емоционалната си кухня, а след като достига до ресторант с три звезди "Мишлен", шеф Бойковски се завръща се в родината, за да създаде първия български ресторант за модерна кухня у нас.
"По шопския край правим друсани кебапи за Коледа", каза той.
"Само няколко продукта се необходими - зеле, праз, малко чесен, сушени чушки, свинско и дафинов лист", сподели той рецептата.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
"На мен много ми харесва киселото зеле", допълни той.
"Винаги ме питат какво съм научил, като съм обиколил света. Научил съм философия - виждал съм капама в ресторант с три звезди "Мишлен", каза шеф Бойковски.
"Готвил съм за известни личноси, някои известни актьори - Хавиер Бардем с Пенелопе Крус. Известни футболисти - Кристиано Роналдо, Роналдиньо", допълни той.
Той разказа за куриозна ситуация с Кристиано Роналдо, при която е трябвало да върне футболиста от ресторанта, защото не е имал предварителна резервация.
"С добра храна и добра компания, добри приятели и семейството - какво повече да си пожелае човек?", каза той.