Семейство с две деца от с. Българене остана на улицата посред зима, след като къщата им изгоря заради късо съединение. Добри хора веднага протегнаха ръка за помощ, а строителна фирма обеща на мястото на изгорялата постройка да издигне сглобяема къща.

Три дни след пожара 8-годишната Ивана и 6-годишната ѝ сестричка Преслава пишат най-краткото писмо до Дядо Коледа – пожелават си отново да имат къща.

Писмото трогва десетки хора от цялата страна. Семейството е подпомогнато с дрехи, храни, играчки, техника за бита.

Най-голяма е изненадата за семейството, когато в двора на изгорялата къща влиза багер. Оказва се, че машината е изпратена от благодетел – строителен предприемач от София. Строежът на новата къща ще започне след Нова година.

Заради голямото изпитание семейството си е взело ценни поуки за живота, разказва майката Тансу Зелямова: „Хората трябва да са благодарни на малкото, което имат. Да се радват на това, което имат, защото след като го изгубят, разбират колко много са имали. Както аз го разбрах – че съм имала абсолютно всичко, но сега вече го няма“.

Пред себе си Тансу е дала обет – след като разчистят, това, което остане, да дарят в дом за сираци и на нуждаещи се от селото и извън него.