Възстановявам се и битката с COVID-19 върви добре. Това заяви в „Тази неделя“ музикантът Венци Мицов, който е хоспитализиран с коронавирусна инфекция в Александровска болница.  Той изказа искрени благодарности към медиците за всеотдайните им грижи и добави, че без тях лечението е щяло да бъде доста по-трудно. 

Преди дни музикантът сам се определи на Марко Тотев, защото се ваксинира, но няколко дни по-късно проявява симптоми и се оказва с положителен тест. 

„Сатурацията ми вече е почти като на здрав човек. Надявам се следващата седмица да ме изпишат за домашно лечение. Чувствам се добре, на фона, че имам двустранна пневмония с 25% покритие“, каза Мицов. 

Той посочи, че все още не може да си отговори на въпроса къде се е заразил. Музикантът разказа, че на 20 февруари се е ваксинирал срещу COVID-19 по време на „зелен коридор“. Добави, че е получил стандартните странични ефекти – температура и отпадналост. 

„Един ден, втори ден…и на четвъртия ден започнах да усещам, че нещо не е наред. Направих си PCR и се оказа положителен, а след това историята е ясна. Обсъждайки го с лекарите тук – не може да се каже със сигурност, че съм се заразил на 20-ти, може да се е случило на 14-ти или 15-ти, защото има инкубационен период“, посочи Мицов. 

Той допуска, че може да се е заразил на опашката, докато е чакал доза от препарата. По думите му в неговия случай ваксината не е оказала никакво влияние. „Ще се радвам на антителата, които ще остави COVID-ът в мен“, добави музикантът с ирония. 

Мицов призова хората да се пазят и да поддържат духа си бодър, за да се справят с болестта, ако евентуално се срещнат с нея.