Пожелавам си единствено да прогледна и здраве. Дните ми минават тъжно. Хората могат да ми помогнат, като ме канят на участия. Искам да ме обичат, както до този момент и да бъдат съпричастни със съдбата ми, както до този момент.

Това разказа в специално интервю пред Петя Дикова Сашка Васева.

През 2009 г. тя призна, че не вижда с дясното око и оттогава води борба за зрението си. Миналата година Сашка Васева започна още по-страшна борба - с тумор в мозъка. Сложна 12-часова операция в Германия отстранява тумор с размерите на яйце. Зрението на певицата се подобрява и вече вижда силуети. Тази седмица дойде и изненадваща новина - Сашка Васева е в България и ще излезе на сцената на „Пирин фолк“.

Сцената и музиката – лекарството за певицата

„Чувствам се добре. Вълнувам се от появата си на „Пирин фолк“, защото това е моята сцена. 30 години „Пирин фолк“ – 30 години Сашка Васева. Моята кариера започва там с песента „Не мога да те забравя Георги“. Песен, която публиката направи хит“, добави певицата.

Васева допълни, че през годините сцената и музиката са били лекарство за нея и допълни, че последните няколко месеца са най-трудният период в живота ѝ.

„Съпругът ми е ангел“

„Имаше моменти,  които виждах, че не се подобрява зрението ми и това ме отчайва. Лекарите дава надежда, че ще се възстанови с времето, но кой знае това. „Моят съпруг е ангел. Имам късмет, че съм се оженила за него. Песента, която ще изпея на „Пирин фолк“ – „Зелените очи“ беше своеобразна молитва преди да го срещна. Съпругът ми направи и невъзможното да спаси живота ми“, каза Сашка Васева.

"Искам да пея, за мен сцената е всичко. Там се чувствам в най-свои води. Липсват ми сценичните тоалети", добави тя.

"Нито един колега не ми помогна"

"Нито един колега не остана с мен. Всички си правиха пиар и реклама, че ще ми помагат. В края на краищата нито един колега не ми помогна", заяви Сашка Васева.