Тази неделя в кухнята на Симона Загорова на гости беше Дичо, за да сготви скариди.
„Най-важното е да изчистим скаридите“, обясни популярният музикант и показа как е правилно да се извършва тази процедура.
Той сподели, че обича да готви на децата си.
„Жена ми работи и аз съм си вкъщи, за да гледам бебетата“, разказа той. „На малкото му правя само разни манджички с месце – зайчета, кокошчици. А на голямата ѝ правя всичко – от палачинки сутрин като ме хване, до каквото се сетиш.“
Дичо има опит в кулинарията, тъй като в миналото е бил собственик на заведение в Синеморец.
„Дано никога повече не ми се случва“, каза той, като си припомни. „Да не мислиш, че е лесно? В крайна сметка съм се опарил и с тая работа. Това да готвиш на хората и те винаги да са доволни.“
Той сподели, че в този период е работил в кухнята на заведението си и според него това е една от най-трудните професии.
Дичо вече планира вечерята за Деня на любовта, но понеже и а две малки деца, храната трябва да е съобразена с техния вкус.
„Те като се изкуфеят децата и жената ще е щастлива“, обясни Дичо.
А ето и рецептата за скаридите на Дичо:
- Зехтин
- Чесън
- Пресни скариди
- Соев сос
- Бяло вино
- Масло
Как точно се приготвя ястието, може да видите във видеото.