Кристиян Юлзари е имал лошия късмет да пътува с нощния влак от София за Варна в четвъртък срещу петък. Закъснението на този бърз влак беше рекордно за последните години – над 8 ч.

От Националната компания „Железопътна инфраструктура“ обясниха, че закъснението се дължи на прекъсване на контактната мрежа заради паднало дърво.

Маршрутът на влака

„Пътуването започна съвсем нормално – по разписание в 22:55 ч. Аз пътувах за Русе, трябваше да направя връзка в село Тулово, която така  и не се осъществи. В 00:50 ч. влакът спря на гара Стряма, спирането не беше планирано. Кондукторът във влака ни обясни, че е скъсана контактна мрежа“, разказа Юлзари.

На гара Стряма влакът остава повече от 5 часа. Парното е спряно. На пътниците е предложено да влязат в чакалнята на гарата, която е била топла.

По думите на мъжа служителите на БДЖ са съдействали на пътниците и са давали информация, доколкото са имали такава. Успях да остана 2 часа във влака, но напуснах, защото беше много студено и не можеше да се издържа, казва Кристиян Юлзари.

Кристиян Юлзари, пътник във влака

Той каза още, че на пътниците е предоставено вода и храна на гарите Карлово и Сливен, но част от храната – кроасани, е била с изтекъл срок на годност. Автобусен превоз не е бил предложен, защото гара Стряма е в „нищото“. Разчитали са нов локомотив да изтегли композицията.

Пътувам с този влак често, не се беше случвало такова закъснение и се надявам повече да не се случва, каза в заключение мъжът.  

Гледайте повече във видеото!