Новият сериал на bTV "Татковци" е истинска глътка въздух в тези емоционални времена. Семейният комедиен сериал е за живота на родителите най-вече през погледа на четирима бащи с различни съдби. Какви обаче са създателите и участниците в сериала в реалния живот, разбират ли се с децата по принцип и как се случват снимките? 

Павел Иванов и Ая Алексиева (дъщеря на Яна Титова, актриса и един от режисьорите на сериала) играят баща и дъщеря в сериала. Героят на Павел е ветеринар, останал вдовец, който с много обич се грижи за дъщеря си, въпреки трудностите.

На въпроса кой е по-известният и двамата са единодушни, че това е Ая. Тя е и тази, която по-добре си знае репликите и повече се смее на снимки. 

"Оказа се, че не са потребни никакви трикове, защото по-скоро тя ме кара да се отпускам, като работим заедно. Тя е по-опитната от двама ни в този занаят." - издава актьорът. 

Ая има опит в актьорската игра с майка си Яна Титова още от 3-годишна. 

"Още от тогава аз й бях казала "На снимки аз съм шефът, аз съм режисьорът". Беше на 3 и половина, когато започна да снима с мен "Доза щастие" и аз й бях казала "Аз съм там шефът, всички слушат мен и ти ме слушаш мен! Няма "мамо" и тя дойде и каза "Режисьор Яна!" - разказва за отношенията им на снимачната площадка Яна Титова. 

Друг от режисьорите на сериала е Филип Морозов, който е имал по-различен опит. Няколко пъти му се е случвало да работи с деца, но за сериала има дни, в които точно тази работа преобладава.

Една от главните героини, Галя, жената на Слави, е актрисата Кейт Никълс. Тя е завършила актьорско майсторство в Англия, дълги години е живяла там и е имала удоволствието да дели една снимачна площадка със световноизвестни звезди.

Едно от нейните екранни деца е Иван Николов, който е в 12. клас в момента и се готви за приемните изпити в НАТФИЗ.

Актьорът Христо Пъдев пък е пръв от татковците, който има дете. Ежедневието му с тях и снимките се различават най-вече заради възрастта им.

"Моето детенце още е много малко, то сега става на 6 месеца и реално случките са различни, защото децата ми в сериала са на 6, на 10 и на 16. Различни са нещата, но с бебето е друго удоволствието."

Признава, че снимките с децата го учат най-вече на търпение.