Носителят на Големия кристален глобус в паралелните сноуборд дисциплини Радослав Янков продължава подготовката си за новия сезон, въпреки затрудненията, предизвикани от пандемията от коронавирус. Скоро той трябва да се отправи на поредния си лагер преди началото на сезона в сноуборда. По програма първият старт е на 12 декември в Кортина д'Ампецо.

"Имам затруднения и тепърва ще ги усещам. Все по-трудно става с пътуването и новите рестрикции. Не са много местата със сняг в чужбина, а всички се струпват в един и същ курорт", каза Янков в предаването "Тази неделя".

Снимка: Getty Images

Относно изолацията през пролетта на 2020 г., той сподели, че се чувства късметлия и най-после е прекарал повече време с близките и приятелката си, които често са пренебрегвани заради професията му.

"Късметлия съм, че живея почти в гората в Чепеларе, в къща с двор, не съм затворен в апартамент. Като минаха тези месеци на локдаун, успях да разнообразя".

"Останах с близките си, имах време да се замисля за живота и да остана насаме със себе си. Оцених това, че трябва да прекарвам повече време с близките си, които са пренебрегнати заради моята професия." 

Снимка: Facebook

"От пет години съм с моята приятелка, тя ме познава още преди успехите, Подкрепя ме, помага ми, прави компромисите от нейната страна, а аз съм благодарен.", добави Янков.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!