Всички модни таблоиди посочиха прогнозите си за тоалети на "Златните глобуси". Какви са тенденциите и какво да очакваме на червения килим тази година? 

Несъмнено церемонията по връчването на "Златните глобуси" e сред най-дългоочакваните и дава начало на най-бляскавите събития за новата година. Затова всяка една от звездите избира внимателно тоалета, с който ще се появи на червения килим. Стилистите на знаменитости работят за визията на своята звезда година по-рано. Рекорд за най-скъпа визия от 5 милиона долара за последните 10 години държи Дженифър Лопес.

На снимката: моделът и моден предприемач Вероника Стефанова

Радослава Лазарова е един от най-изявените млади български дизайнери. Нейни рокли също са разхождани по червения килим. Тя прогнозира, че тази година на червения килим ще има много блясък. На мода се връщат също така старото злато и старото сребро в детайлите.

„Част от звездите вероятно ще бъдат страшно екстравагантни,което предразполага дизайнерите да покажат най-доброто от себе си. Често звездите правят препратки от миналото. Лейди Гага миналата година направи препратка към Джуди Гарланд." - разказва Радослава Лазарова, дизайнер.

Поглеждайки към стария холивудски блясък, незабравими остават Елизабет Тейлър с бродираната си рокля през 1957 г. С класическо черно и пайети Мерилин Монро приема наградата си през 1962 г. Безспорно сред най-запомнящите се визии от последните години се нареждат и Ан Хатауей от 2013 г., Алисия Викантер от 2016 г., Ема Стоун от 2017 г. и Лейди Гага от 2019 г. Историята помни и най-лошите примери. Сред тях са Шер през 1984, Опра Уинфри през 1986, Камерън Диаз през 1999, Гуинет Полтроу през 2000 г. С какво ще ни изненадат визиите за тазгодишните награди "Златен глобус?" 

С какво ще ни изненадат звездите тази година на червения килим?

„Актуални са голите гърбове, V-образните деколтета, голото рамо, както и декоративните ръкави, също интересен акцент са и голите рокли, не веднъж сме виждали дами, облечени по този начин”, обясни Лазарова.

Другата интересна тенденция са роклите, които отпред са къси, а отзад са дълги. Могат да се комбинират с тюл. Повечето звезди са с дълги рокли, добави тя.

Радослава Лазарова е разработила богата колекция, достойна за всеки един червен килим. Най-важното нещо казва тя е как са комбинирани различните материи. Детайлите винаги трябва да бъдат съобразни със силуетите, да се внимава за композицията на различните декорации. Според нея гаф на килима може да се получи точно от несъобразазеното изграждане на модела, а не толкова от избора на цвят или форма.

„Тази година година, ще бъде вегетарианско менюто, което предполага по-малко декоративни елементи като кожа с косъм, не мисля, че ще присъства, перата също. Мисля, че платовете ще бъдат доста материални. Полиестерът ще бъде пренебрегнат, ще има много коприна, много копринен шифон, тюл”, каза още дизайнерът.

Радослава споделя още, че точно заради менюто очаква по-ярки цветове, но добавя, че синьото най-вероятно ще преобладава, тъй като това е цветът на година. Зеленото според нея също ще е акцент тази година.

През 2018-та актрисите се появяват на червения килим, облечени в черни рокли, за да обърнат вниманието към движението "Time'sUp" срещу сексуалното насилие, създадено през януари същата година от холивудските звезди. Според специалисти на „Вог” тази година ще има повече цветни пайети и блясък от главата до петите. Но дали тазгодишните така модерни метални и неонови нюанси ще имат място на червения килим, предстои да разберем.