През седмицата излезе проучване на агенция „Тренд“, според което 40% от участниците се доверяват на по-зрели политици с опит в управлението, а 25% предпочитат млади и нови лица. Проучването е направено в периода 15-22 август чрез пряко интервю лице в лице сред 1 007 души и е поръчано от в. „24 часа“.

В хода на предизборната кампания в „Тази събота“ срещаме опита и младостта. Гости са Радомир Чолаков, четвърти в листата на ГЕРБ в Пловдив и втори в София-област, и Рая Назарян, която е втора в 24 МИР-София.

Чолаков вече в няколко парламента е депутат от ГЕРБ. Назарян уточни, че не е част от известната фамилията, която свързваме с класическата борба. Макар и млада, тя има 12-годишен опит като адвокат.

Радомир Чолаков, кандидат-депутат от ГЕРБ

На въпроса „Как гледате на калната борба в политиката?“ Радослав Чолаков отговори: „Неприятно е най вече, защото в резултат на тези лица и действия на някои политически партии, особено в последните три мандата, много спада рейтинга на парламента. Ние разбиваме институционалността и това според мене е много опасно. Опасно е, защото се дискредитира самата идея за институционалност, което може да доведе до много лоши последици. Струва ми се, че сега в този мандат всички политически сили са призовани да направят всичко възможно да започнем да възстановяваме доверието и авторитета на Народното събрание“.

Рая Назарян уточни, че работата в парламента няма да я откъсне от досегашната ѝ работа, защото двете са съвместими.

Рая Назарян, кандидат-депутат от ГЕРБ

„Изборът ми е поради това, защото смятам, че с моя опит, познавайки системата отвътре, могат действително да бъде полезна. Има много дребни, малки неща, които могат да се променят, за да доведат по една по-голяма промяна – ускоряване на определени процедури, които ще доведат до усещането за работеща система за справедливост“, уточни Назарян.

Гледайте целия разговор във видеото!