По време на предизборната кампания за парламентарните избори събираме в студиото на "Тази събота" опита в политиката и ентусиазма на младостта в този "занаят".

Идеите си изложиха Христо Проданов, който беше доскоро министър на туризма в кабинета на Кирил Петков, а сега е водач на листата на "БСП за България" в 23 МИР-София и Георги Ангелов, който е втори в същата листа.

„Ние от БСП предлагаме точно това - млади хора, но изпитани във времето, тоест аз от 7-8 години добре познавам Георги. Знам на какво е способен, знам, че той е добър икономист и на него може да се разчита и може да работи добре в комисията по икономическа политика и туризъм. Така че дано обновлението да донесе новото, но в същото време това трябва да бъдат хора подготовка добре“, заяви Христо Проданов.

Ангелов обясни, че иска да е част от защитниците на тези, които не могат сами да се защитят.

"На 18-годишна възраст постъпих в БСП, защото виждах нередностите. Виждах неравенствата около себе си, в града си в квартала си, в държавата си. Вярвам, че БСП се бори за всички онези, които не могат сами да отстояват правата си, за онеправданите, за трудещите се. Защото политическите партии, за разлика от политическите проекти, възникват, защото имат електорат, който представляват и аз вярвам, че БСП представлява именно тези, които ходят всяка сутрин до вечер на работа. Вярвам, че хората и на 20, и на 40 трябва да бъдат социални, защото видяхме за последните 6-7 месеца какво успяхме да направим. Неща, които от години българската държава изостава в социален аспект“, каза Ангелов.

Вижте повече във видеото.