Точно 2 седмици остават до предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. В „Тази събота“ ви срещаме с кандидат-депутати от партиите, които се очаква да влязат в 48-ото Народно събрание. Гости в предаването са Ерджан Ебатин, водач на листата на ДПС във Варна и Александър Несторов-водач на листите на Движението в Перник и Кюстендил, който беше депутат от 47-тото НС.

Според Ерджан Ебатин в последните години в политиката в България все повече се снижава нивото, политическото пространство изпростява.

„Погледнете това, което беше политиката преди 20 години – какви бяха политическите лидери, какви бяха политическите цели на Народното събрание, какво беше излъчването в политиката. В последните години всичко е популизъм, всичко е настройване на някого срещу някого. Това не е сериозно“, заяви кандидат-депутатът на ДПС.

33-годишният Александър Нестеров е син на бившия градски прокурор на София Нестор Нестеров.

„В политиката не може да става въпрос само за личности. В последните години става въпрос кой кой е бил, кой какви линии има, но избирателят е по-мъдър и клони вече към тези, които обединяват. Не случайно ние сме кандидати за народни представители и на върха на тази сграда пише „Съединението прави сила“. Стига с тези разделителни линии. Ние трябва да се хванем заедно за България“, призова Нестеров.

Гледайте целия разговор във видеото!