Тази нощ Столичната регионална здравна инспекция проверяваше заведения във връзка със студентския празник - 8 декември. Инспекторите следяха спазват ли се забраните за тютюнопушене на закрито и за продажба на райски газ.

"Вчера имах изпит и трябва да полеем, няма как", казва един от празнуващите.

Снимка: bTV

Малко след 22 часа „Студентски град“ е пълен с празнуващи, но заедно с тях към заведенията се насочват и проверяващите. На място са представители на Здравната инспекция, Агенцията по храните и полицията, които следят спазват ли се забраните за тютюнопушене на закрито, продажбата и употребата на райски газ.

Първи на прицел са ресторанти и барове. Вижда се, че се нарушава забраната за тютюнопушене - клиенти пушат цигари, за което са съставени актове на управителите.

Снимка: bTV

Полицията следеше да няма инциденти, а празнуващите разказаха какво се случва след проверката на входа.

„Установихме, че няма тютюнопушене на цигари, в дискотеката се пушат наргилета, за което е оставена покана на управителя за да покаже документи за смесите, които се използват на тези наргилета“, посочват от РЗИ.

За продажба на райски газ глобата е до 3000 лв. За едноличен търговец или юридическо лице може да стигне до 12 000 лв. Проверките продължават и през почивните дни.