Преди две седмици гост в предаването ни беше народният представител от „Продължаваме промяната“ Христо Петров – Ицо Хазарта. Интервюто с него може да видите на сайта ни btvnovinite.bg:

След това интервю председателят на „Възраждане“ написа право на отговор:

„Възраждане" ще използва възможността, предоставена й от чл. 18, ал. 1 от Закона за радиото и телевизията, за да упражни даденото й от закона право на отговор по отношение на клевети и лъжи, изречени от лицето Христо Петров, известен с псевдонима Хазарта, които се отнасят към политическата организация и към нейния председател Костадин Костадинов.

По отношение на твърдението за закупената къща от страна на председателя на „Възраждане" с партийната субсидия, то за пореден път беше опровергано на З юни 2022 г. (петък) в ефира на bTV в предаването "Тази сутрин", в която гостува д-р Костадин Костадинов.

В него беше представено постановление на Окръжна прокуратура-Варна, копие от което беше предоставено на bTV, от което прилагаме цитат в днешното право на отговор:

„След анализ на събраните гласни и писмени Доказателства и изготвената съдебно счетоводна експертиза, не е установено присвояване на суми от Държавната субсидия, отпуснати от ПП "Възраждане" от страна на председателя й или друг орган на управление на партията. Всички преведени от страна на Министерство на финансите суми по дължащата се по силата на чл.25 от Закона за политическите партии субсидия на ПП "Възраждане", са били разходвани във връзка с пряката дейност на партията и изповядваните от нея принципи. Всеки разход е документално доказан и отчетен пред Сметната палата, съобразно чл. З4 от Закона за политическите партии. От своя страна последната също не е констатирала нарушения на разходването на субсидията".

Твърдението за наличие на руски средства в сметките на "Възраждане" също е невярно и само преди месец друг новинарски сайт беше установил този факт и го беше оповестил публично.

„Възраждане" е българска партия и инструмент за всички хора в България, които не са доволни от прехода, да си върнат управлението на държавата и да живеят по-добре в нея.

Що се отнася до другата лъжа на Христо Хазарта относно партийната принадлежност на Председателя на "Възраждане" ще отбележим, че д-р Костадин Костадинов е бил член на точно две партии - ВМРО-БНД (1997-2012), на която е бил заместник-председател, и на "Възраждане" (от 2014 г. до днес), на която е председател.