Поетът Росен Карамфилов заяви, че не може да си обясни в човешки план думите на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания.

Карамфилов, който е роден с церебрална парализа, коментира и признанието на Симеонов, че в семейството му има човек с увреждане.

„Не мога да си представя, че живееш всеки божи ден с този проблем и после може да излезеш пред националните медии и да кажеш: „Аз заставам зад своите думи” и след още ден да кажеш: „Извинявам се за същите тези думи”, заяви Росен Карамфилов.

„Най-тъжното е, че дори аз да стана от количката и да направя челна стойка, този човек няма да си подаде оставката. За да направиш подобно нещо, първо, трябва да имаш съвест, второ, да можеш да се погледнеш в огледалото. Аз мисля, че този човек отдавна не се е гледал в огледалото”, допълни той.

По думите му държавата е успяла да покрие половината от заплатата на социалния му асистент. „Не знам как си представят, че с 400-500 лв. на месец може да платиш заплатата на човек, който работи за теб от понеделник до петък и трябва да е с теб постоянно”, отбеляза той.

„Аз съм активна личност, инвалидният стол никога не ме е спирал”, увери Росен Карамфилов.

По думите му в днешно време има дефицит на души.