Тази седмица Натали Трифонова представя в „Тази събота” пет дестинации. Обединява ги това, че все още не са толкова популярни, но много бързо набират популярност сред туристите.

Бакалар, Мексико

Бакалар е магически град в Мексико. Едноименното езеро там често е наричано лагуната на седемте цвята. Къща на плажа с покрив от палмови листа и пъстри гледки ще ви донесат пълно щастие. В лагуната можете да се гмуркате или плавате с лодка, каяк или катамаран.

Снимка: btvnovinite.bg

Варзазат, Мароко

Това е вратата на пустинята, но и врата към забележителни дворци, колоритни ресторанти и музей на киното. Варзазат е световноизвестен филмов център. Там са снимани филми като „Али Баба и 40-те разбойници”, „Джеймс Бонд”, „Мумията”, „Гладиатор” и „Принцът на Персия”.

Снимка: btvnovinite.bg

Леуварден, Холандия

Наричат го града със стоте имена. Според Книгата на Гинес има 225 различни варианта на името си. Това е миналогодишната европейска столица на културата и предлага множество забележителности. Една от тях е къщата, посветена на хилядите езици. Представени са цели 6720 от тях.

Снимка: btvnovinite.bg

Ксамил, Албания

Все по-голяма популярност за лятна ваканция набира Албания. Ксамил е малък архипелаг в Йонийско море, съставен от четири малки островчета.

Снимка: btvnovinite.bg

Нуса Пенида, Индонезия

Индонезийските острови също няма да ви разочароват. Годишно 7 милиона туристи посещават Бали. Нуса Пенида обаче е все още диво и недокоснато място, готово за приключения.

Снимка: btvnovinite.bg