29-годишната дизайнерка на бижута Пламена Георгиева от Бургас отпадна от седмия сезон на MasterChef, но продължава да експериментира със здравословни рецепти. В предаването „Тази събота и неделя“ тя показа една от рецептите си, която е напълно подходяща за Сирни Заговезни.

„За Сирни заговезни вкъщи си приготвяме едни кашкавалени питки“, сподели тя. „Те се състоят от една част кисело мляко, две части кашкавал и две части брашно.“

Снимка: bTV

Според нея това е една идеална рецепта за хора, които нямат много време за готвене, но искат да се хранят здравословно. Пламена е започнала да мисли много повече за това какво слага на масата откакто е станала майка – избягва бялата захар, бялото брашно и гледа да се храни природосъобразно.

Докато приготвяше питките пред камерата на bTV тя сподели, че участието в хитовото предаване ѝ е донесло доста стрес и паника, което не остана скрито и за зрителите. В един от епизодите младата жена допусна гаф, който тогава много я притесни, но сега е повод за шеги сред приятелите ѝ – вместо да полее десерта си със сметана, тя поля шеф Андре Токев.

Снимка: bTV

Пламена се е надявала да остави своя почерк във всяко ястие, което приготвя в MasterChef, като направи по-здравословна версия на основната рецепта.

Още любопитни истории от MasterChef може да прочетете на сайта LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!