Водещите на извънредното студио на bTV за изпращането на покойния принц Филип "Принцът на кралицата" Петя Дикова и Денислав Борисов ще направят зрителите съпричастни на събитието, без то да бъде тъжна процесия и с нужната доза хумор. 

"Това е един забележителен мъж, със забележителен живот, за който си заслужава да разкажем." - коментира Денислав Борисов. 

Специалното предаване „Принцът на кралицата“ ще проследи на живо кралската церемония от Уиндзор и ще разкаже на зрителите историите от необикновения живот на съпруга на Елизабет II. Характерно за траурните церемонии на британския кралски двор е, че тържестват не смъртта, а живота. Именно тази гледна точка ще представят водещите и гостите в студиото. 

"За първи път в историята екипите на Би Би Си получават 110 000 оплаквания за това, че тъжното настроение им идва в повече. Екипите на телевизията са поставени пред тежката задача да променят начина, по който ще отразят церемонията. И за нас това ще бъде предизвикателство" - споделя Петя Дикова. 

Малко повече за интересните теми в специалното предаване разказва и Денислав Борисов. Ще бъде обърнато внимание и това колко колортина личност е принц Филип извън протокола: "С кралицата успяват да разделят отговорностите си, но в семейството той е главата и той взема решенията." 

Специалният пратеник на bTV Васил Христов ще посрещне в изнесеното студио на bTV в Лондон ексклузивни гости. 

"Когато Филип става член на кралското семейство, не е бил толкова добре приет. Но в момента британците изпитват уважение, съпроводено с обич. Днес Великобритания ще се прости със своя дядо."

Студиото "Принцът на кралцата" е с начален час 16 часа, по bTV. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!