Действията на Асен Василев противоречат на цялостното послание на "Продължаваме промяната" до момента, защото те говореха за диалог, а трудно ще намериш общ път с някого, когато го съдиш.

Това каза журналистът Петър Волгин в предаването "Тази неделя" по повод новината, че Василев е завел съдебен иск срещу зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заради твърденията му от парламентарната трибуна за кражба на интелектуална собственост.

Силвия Великова подкрепи неговата теза, като допълни, че ситуацията е деликатна и не мисли, че скоро ще разберем как ще приключи този спор.

Журналистите обсъдиха и новината, че ДПС ще издигне свой кандидат за предстоящите парламентарни избори.

"Много е изненадващо, защото ДПС не са си позволявали да направят тази крачка. Ако нямат кандидат, трябва да работят за кандидатурата на ГЕРБ. Привързването към тях обаче ще е проблематично", заяви Великова.

Петър Волгин определи действията на "Движението за права и свободи" като "интересен експеримент".

Двамата коментираха и въпроса с ваксинирането срещу COVID-19.

През днешния ден много мобилни пунктове за ваксинация ще бъдат разположени в цялата страна. Сред тях е и този на пазара в село Крушовица, където екип на Спешна помощ от Враца имунизира граждани вече 3 месеца, а само миналата неделя на място са се ваксинирали 50 души.

"Аз съм привърженик на това хората да се ваксинират, това е един съвсем нормален избор. Смятам, че никой нормален човек не мисли, че това може да му навреди", обясни Волгин.

Според Силвия Великова когато говорим за "трета игла", но има толкова много неваксинирани с първа доза, е добре първо те да се ваксинират.