Журналистът на bTV Новините Петър Нанев представи пред Диана Любенова новата рубрика на bTV и Министерство на младежта и спорта - "Играй и спортувай вкъщи".

Кратките тренировки са предназначени за деца без предварителна физическа подготовка, които нямат възможност да спортуват с треньор, и могат да бъдат изпълнени в домашни условия и без специална екипировка.

Големите спортисти на България ще представят в ефира на bTV и на btvnovinite.bg своите идеи за пълноценна тренировка за цялото тяло, като използват методиката на спорта, в който се състезават.

"Дори едно дете да започне да спортува вкъщи, вдъхновено от спортистите, които познава от екрана, за нас това ще е успех." коментира Петър Нанев.

Първото издание на "Играй и спортувай вкъщи" е с царицата на спортовете – леката атлетика и царицата на леката атлетика - Ивет Лалова.

На специалната секция btvnovinite.bg ще бъдат представени и хранителните режими и подробни менюта на българските национални юношески отбори в различните спортове. Целта им е да помогнат на родителите да въведат здравословно хранене за по-добра физическа форма вкъщи, възползвайки се от опита и знанията на топ професионалистите в тази област.