Грандиозният спектакъл "Калас и Онасис" е акцент в програмата на Новогодишния музикален фестивал в НДК.

Мюзикълът разказва за триумфа на две легенди, но и за отчаянието на двама души, търсещи безусловната любов. Той отбелязва 100 години от рождението на Мария Калас.

Петя Дикова и операторът Мариан Александров ни пренасят в трагичната любовна история на две световноизвестни личности.

За първи път на световната музикална сцена се пресъздава трагичната любовна история и живота на двамата именно в операта-мюзикъл "Калас и Онасис". В ролите са Ева Перчемлиева и Мариос Андреу.

„Кoгато композирах този мюзикъл, прототипът ми беше "Клетниците", "Фантомът на операта", и "Уестайсдска история". Всички те имат тъжен край, но в действието напираш спасение, щастие, любов, всички от което имате нужда. И много танци“, коментира композиторът Христос Папагеоргиу.

"Отвъд блясъка идеята, която имаме за Калас и Онасис - партита, яхти, самолети, големите пари, сделки, тези неща не са толкова важни колкото онези определящи моменти в личния им живот. При Калас това е липсата на истинска любов. Това е единството, което винаги е търсила. Безусловна любов. При Онасис това е моментът, в който той от тотално безпътен, за 2 години се възстановява напълно и става най-богатият човек в света", сподели той.

„Историята, която най-много ме впечатли при Калас, е, че тя никога не намира любов в детството си. Тя е предадена от собственото си семейство. Това я прави толкова корава и устремена да успее. Интересно е да се види пробивът на Калас като артист - от никому-неизвестна до фантастична легенда, само за 2 години. И разбира се, трагичния момент, в който тя среща Онасис“, коментира Христос Папагеоргиу.

Премиерата на мюзикъла е през лятото.

„Публиката не знаеше какво да очаква. Те започнаха постепенно да аплодират, докато накрая направо не можех да повярвам - стана като рок концерт“, казва още композиторът.

„Публиката в България е една от най-култивираните и информирани публики по света. За нас е голяма награда и чест българската публика да оцени тази сложна задача, която си поставихме“, посочва той.

Хитовата продукция "Калас и Онасис" ппристига на сцената на НДК като част от програмата на ежегодния Новогодишен музикален фестивал на 13 декември.