Остава само седмица до големия старт на кулинарния телевизионен формат “Мастършеф”. В кухнята на „Мастършеф” шеф Андре Токев ни разкрива какво обича да готви за семейството си и с каква храна започва денят му. Там ухае на джинджифилов чай, а закуската е овесени ядки. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Това е моята закуска, която от години съм си изградил. Джинджифилът ми помага и той е за кръвообращението, да ме събуди сутрин. На мен ми дава тонус и е много лесно. Изискват се само няколко минути да приготвя тази напитка, която ме ободрява”, разкрива Андре Токев. Винаги в чашата слага и пресен лимонов сок.

„Овесените ядки спомагат ставите и мускулатурата да останат гъвкава, което е много добре и мога да ходя спокойно на фитнес или да спортувам. Аз ги комбинирам и с малко банани, които ми дават магнезий, което пак е за мускулатурата”, допълва Токев. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Израснал съм между две кухни – българска и немска кухня, и отделно интернационална. Важното е било да се храним разнообразно и интересно. Винаги храната е била ритуал вкъщи, издигната на пиедестал, винаги сме се радвали да преживяваме всяко сядане на масата”, казва още той.

Съпругата му също обича разнообразната храна.

„Храним се балансирано и ако сме прекалили предишния ден например с патешки дроб и бутилка вино, сирена, на следващия ден следим да ядем повече плодове и чайове, които да успеем да обработим. Това е нашата философия в семейството”, посочва шеф Токев.

Снимка: btvnovinite.bg

Със съпругата си никога не са мерили сили кой готви по-добре.

„Моята съпруга готви много хубави ястия. Тя прави едно, аз правя друго, децата – трето, и винаги така готвеното е едно семейно преживяване”, обобщава той.