„Аз говоря лично за себе си и го декларирам пред цяла България – нито пари са ми предлагани, нито облаги, абсолютно нищо“. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ Кирил Симеонов, последният отцепил се от „Има такъв народ“ (ИТН) депутат.

„Това, което направих, беше от сърце и чисто по идеологически причини. Аз не съм купени, не съм напазаруван“, допълни Симеонов.

Той се отцепи от ИТН, след като подкрепи поисканата от партията на Слави Трифонов оставка на Никола Минчев („Продължаваме промяната“) от поста председател на Народното събрание.

След това гласуване на улицата го спрял млад мъж и го попитал през сълзи какво се случва в държавата. После не успял да заспи и емоционално взел решението да се отцепи от ИТН.

„Хората ни пратиха да се борим срещу ГЕРБ, срещу системата. Аз съм ходил на протести през 2020 г., ходил съм да защитавам майките от „Системата ни убива“, ние се борим срещу системата“, изтъкна вече независимият депутат.

Кирил Симеонов ще подкрепи правителството при гласуването на вота на недоверие, а при гласуването на актуализацията на бюджета на второ четене ще подкрепи текстовете, с които е съгласен.

Гледайте целия разговор във видеото!