Мартин Брайтуайт. Хората, които не следят испанското първенство, дори не знаеха що за футболист е 28-годишният датчанин до тази седмица, когато нападателят пристигна "на пожар“ на "Камп Ноу“.

Брайтуайт вероятно никога нямаше да облече екипа на "Барселона“, ако не бяха тежките контузии на Луис Суарес и Усман Дембеле. Съдбата обаче се усмихна на Мартин, който към днешна дата струва 300 млн. евро, а когато е на 5 години сякаш се отдалечава от футбола завинаги. Тогава разбира, че страда от деформация на таза и трябва да бъде прикован в инвалидна количка.

"Казаха, че тазобедрената ми става е разхлабена и може да се деформира, ако не ме лекуват. Сега нямаше да мога да ходя и затова две години бях в инвалидна количка, за да не натоварвам ставите си“, спомня си новото попълнение на каталунците.

Най-щастливият миг за Мартин е, когато докторите му съобщават, че вече е здрав и отново може да играе футбол.

"Имам чувството, че животът ми започна отново. Знам, че футболът е подарък от съдбата", разказва нападателят, чието представяне на "Камп Ноу“ предизвика вълна от подигравки. Медиите разпространиха новината, че Брайтуайт се е изложил с уменията си с футболната топка при първата си поява на стадиона. Разпространено беше 11-секундно видео, в което той действително не успява да направи няколко трикови отигравания. Това обаче далече не е цялата истина. Във видеото от представянето Брайтуайт прави немалко на брой технични изпълнения, за които получава комплименти от коментатора на събитието.

В личния си живот футболистът на "Барселона“ се радва на семейна идилия. Мартин и любимата му Ан-Лор Луис имат трима сина, а през април семейството им ще се увеличи с още едно момче.

За момчето, родено да лети, и най-младата сноуборд звезда – вижте повече във видеото.