Кой как се справя с карантината – за това разказват снимки от конкурса „ОстаниВкъщи“ на фотографката Камелия Атанасова.  

Повечето снимки са на деца. Също така прави впечатление, че много от хората спортуват вкъщи.

Снимка: btvnovinite.bg

А физическата изолация отключва и неподозирани таланти. Камелия твърди, че конкурсът е повод за креативност, нови идеи и предизвикателства.

Тя обича фотографията от дете. Днес това е основната ѝ професия. Баща ѝ е бил любител фотограф и от малка я запалва по черно-бялата фотография.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен зад обектива, фотографката обича да застава и пред него. Така се ражда и идеята за конкурса. Тя вярва, че всеки от нас може да бъде модел.

Снимка: btvnovinite.bg

Фотоконконкурсът е активен във „Фейсбук“ до 10 май. Тримата финалисти ще получат професионална фотосесия от Камелия.

„Наградите са три и има три начина на оценяване - наградата на публиката, втората награда има 7-членно жури - имам психолог, антрополог, маркетинг специалист, две дечица, а третата награда си запазвам правото да си избера любима за мен снимкa, която лично да наградя“, споделя Камелия.

Снимка: btvnovinite.bg
Физическата изолация кара все повече хора да се изявяват в интернет, където инфлуенсърите отдавна печелят и пари.  Но, за да бъде една снимка грабваща и да спечели повече лайкове, има няколко важни фактора – съдържание, изпълнение и качество.

Снимка: btvnovinite.bg

А в момента използването на популярните хаштагове като #stayathome и #останисивкъщи допринасят за повече показвания на снимката в мрежата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!