Оперните звезди Илина Михайлова и Деян Вачков всяка вечер пеят на балкона от апартамента си във Валенсия, за да повдигнат духа на испанските си съседи. Към момента в Испания има близо 195 000 заразени и над 20 000 смъртни случая.

От испанския Великден насам всяка вечер българското оперно семейство на Илина Михайлова и Деян Вачков вдъхва кураж на испанците във Валенсия.

„Усетих, че наистина трябва да споделя една молитва с нашите съседи, за да им дам нашата сила, защото усещам как наистина им е много трудно“, сподели Илина Михайлова.

Импровизираният им оперен фестивал на терасата има специална програма.

„Нашият оперен фестивал на тераса го замислихме, така че след време да посеем по няколко семенца. Сигурна съм, че тези хора, които никога не са стъпвали в оперен театър, ще се престрашат и ще видят колко е хубаво и всеки ден пеем на различен език“, разказа още Илина.

Семейството живее от 2016 г. във Валенсия. Всяко лято си идват в България, мечтаят отново за аромата на Черноморието и за атмосферата на сцена.

Тази година в правенето на козунаци и боядисване на яйца Деян и Илина имат две малки помощници. Те също се включват в оперните изпълнения от терасата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!