Каква всъщност е професията на инфлуенсъра и какъв е животът на лидерите на мнение в социалните мрежи, когато те са офлайн. Предаването "Тази събота и неделя" започва нова поредица, която ще показва популярните в интернет пространството в реалния им живот - как пазаруват; къде прекарват свободното си време; как живеят, с какво се хранят; как правят снимките си?

За старта на поредицата екипът на предаването прекара един ден със Симеона Герджикова - инфлуенсър, поет, блогър и инструктор по конна езда. 

Снимка: Личен архив: Симеона Герджикова

Родителите на Симеона се занимават с конна езда. От 9-годишна тя живее сред природата и конете. За връзката между животните, природата и хората тя разказва в своя блог Cynefinworld

Често денят на Симеона започва от ранчото - първо със закуска, а след това и с тренировка.

"Всяко мое днес започва с благодарност, затова, че се събуждам, живея, усещам и творя... Всеки един мой ден започва в ранните часове, с тренировка сутрин и с закуска. Следват множество различни задачи, свързани с дигиталния маркетинг, заснемането на фотосесии и поддържането на социални мрежи на различни брандове, до това да преподавам тук като инструктор по конна езда", разказва Симеона

Снимка: Личен архив: Симеона Герджикова

Често тя остава сама по поляните между Плана, Верила, Рила и Витоша и се вдъхновява от това, което я заобикаля, за да пише стихове. Спомня си за мястото, където е израснала като "огромна поляна с много шипки и храсти". Семейството започнало с една палатка и една юрта - до днес, когато имат над 40 коня.

Снимка: Личен архив: Симеона Герджикова

Дълго време Симеона е живяла в Нидерландия, където и следва, но се завръща.

"Върнах се, защото само тук Рила може да блести по този начин, по който е зад нас. Само тук водата ни е лековита и планината ни прегръща като майка и като дом, каквато е за мен България. Затова ние трябва да се грижим за нея и да се стараем повече" - споделя Симеона

Снимка: Личен архив: Симеона Герджикова

Всяка една от снимките на Симеона има послание. Подготвя внимателно всеки кадър и има особено отношение към избора на думи.

"За мен е важно да мотивирам хората да се грижат по-добре за себе си и да ценят по-стойностните неща Блогърството се случи случайно при мен, като един урок. Учех в Холандия икономика, наистина не харесвах тази специалност, която изучвах и се научих по трудния начин, че това, което трябва да правим в живота е това, което наистина ни носи удоволствие", споделя инфлуенсърката.

Снимка: Личен архив: Симеона Герджикова

"Аз чак в 8 клас имах телефон. Някак си, покрай живота ми сред животните, природата, урокът, който съм научила най-добре е, че човек на първо място трябва да бъде свързан с реалния живот", добавя още тя.

Снимка: Личен архив: Симеона Герджикова