Стопаджии - баща и син, задигнаха голяма сума пари от шофьор, който ги качва на пътя. За това алармира Исмаил Садулов, който вчера е пътувал по пътя от шуменското село Върбица към Котел и се е натъкнал на обирджиите.

„Пътувам и виждам баща с малък син, които седят край пътя в студа. Махат ми и аз решавам да спра и да ги кача. Бащата седна отпред при мен, а детето отзад“, разказва Исмаил Садулов.

Шофьорът чува шум на задната седалка. В джоба на седалката бил сложил плик с 10 000 евро. Исмаил Садулов не подозирал, че детето рови в джобовете на седалките пред него. Решил, че то си разопакова бонбона, за да хапне нещо сладко.

„Стигнахме в Котел и ги попитах дали да ги оставя на автогарата или ще продължат да пътуват на автостоп. Стопаджиите слязоха от колата и продължиха по пътя си. Сетих се за парите и бръкнах, за да проверя дали са там“, продължава да разказва Исмаил Садулов.

Веднага след като разбрал, че сумата е изчезнала, той се върнал да търси бащата и сина. Били минали само няколко минути, но от тях вече нямало и следа. Потърпевшият се обадил на полицията и разказал за кражбата.

„Питаха ме как се казват, но аз не знам, не ги познавам. Докато пътувахме мъжът разказа, че работел в Кипър и в Нидерландия. Детето нищо не каза“, спомня си още мъжът.

Полицията все пак успяла да залови крадците след около час и половина, след като са блокирали пътищата в района и са проверявали всички преминаващи автомобили. Мъжът с детето бил добре познат на органите на реда – криминално проявено лице с дълго досие.

Исмаил Садулов смята, че това е схема. „Виждаш детето и спираш, защото ги съжаляваш. Вече няма да правя тази грешка“, категоричен е той.