В Габрово тази вечер от 18:00 ч. започва традиционният карнавал на хумора и сатирата. Тази година мотото му е „маски долу" и наистина маските трябва да са свалени. Защото атракциите, които очакват посетителите трябва да се гледат с широко отворени очи. Венда от тях е изпълнението на въздушните танцьори от Бандалууп. 

Те имат нестандартно усещане за сцена. Използват за своите изяви фасадите на сгради. В хореографията им професионалното око ще открие съчетание на скално катерене и модерния танц. Резултатът е красота, която на моменти чак спира дъха.

„Голямото предизвикателство е, че всяка сграда е различна. Трябва да се вземе предвид архитектурата, ти къде си и къде е партньорът ти, различното сцепление при стъпване по различните повърхности. Трябва да се съобразим с времето -дали ще има вятър или не”, разкрива Кортни от Бандалууп.

„Трябва да усещаме сградата, да я познаваме, да ни бъде приятел. Това е като прегръдка с любим човек. А между нас, докато сме горе, трябва да има голямо доверие. Това е цялата тайна”, допълва балерината.

Кортни и Роил са част от още седем танцьори в Бандалууп. Има общо 25 души, които се грижат за тяхната безопасност, комуникация и изпълнението им, докато те са във въздуха.

Тази вечер от 18:00 ч. недокосващите земята артисти ще пленят публиката в Габрово с магията на въздушния танц. Както винаги, „сцената" им е сграда - този път високата 40 -метрова кула на Общината в центъра на града.